Kunstgalerijen in Amsterdam

Kunstliefhebbers worden verwend in Amsterdam. De stad barst uit haar voegen met onafhankelijke kunstgalerijen en vele gevestigde musea. Met een sterke focus op opkomende kunstenaars en het innovatieve gebruik van nieuwe technologieën en media, zijn heel veel galerijen in Amsterdam meer dan een bezoek waard. Enkele galerijen zijn:

Mediamatic

Mediamatic is gelegen in het oostelijke havengebied in Amsterdam. De galerij ligt dus een beetje buiten de gebaande paden, maar is absoluut een bezoek waard. De unieke culturele organisatie biedt een uitgebreid programma van evenementen, tentoonstellingen, workshops, lezingen, performances, concerten en conferenties gedurende het hele jaar.

Smaakvolle kunst

Hun tentoonstellingen zijn zeer suggestief en zeer veelzijdig. Elke tentoonstelling transformeert de grote, open tentoonstellingsruimte in een immersieve omgeving.

Verkenning van technologie verwerkt in kunst

Mediamatic richt zich dan ook op het werken met nieuwe media. Ze verkennen graag de impact van technologie en media in kunst. Ook provocatie gaan ze niet uit de weg. In de loop der jaren hebben zij werken getoond van tal van bekende, minder bekende kunstenaars en zelfs ontwerpers zoals Maiko Takeda, Marina Abramovic en Ana Rajcevic. Met hun uitgebreide agenda aan culturele evenementen en hun eigen aqua-phonics boerderij en mycologie lab, is Mediamatic ongetwijfeld een unieke kunstgalerij.

5&33 galerie

Gevestigd in het Art’otel Amsterdam. 5 & 33 is een ideale locatie voor zowel bekende en onbekende kunstenaars en ontwerpers, en onderscheidt zich van de rest door hun hoge kwaliteit en variatie in de kunstwereld, waaronder beeldhouwkunst, ‘street art’, video en animatie.

Hedendaagse kunst

Deze trendy galerie opende haar deuren in oktober 2013. Met een creatieve ruimte die kan dienen voor verschillende doeleinden wordt hier dan ook het hele jaar door een breed scala aan tentoonstellingen, artistieke, culturele en sociale evenementen gegeven.

Een kunstgalerie met een topontwerp

5&33 onderscheidt zich van de rest met live optredens tijdens hun tentoonstellingen. Op die manier willen ze het publiek nog meer betrekken bij het maken van kunst. Maar niet alleen dit maakt de galerie zo bijzonder en speciaal. Bezoekende designliefhebbers zullen ongetwijfeld geïnspireerd raken door de aandacht die werd besteed aan de vele unieke details in het ontwerp van de galerie en door de toewijding aan de hedendaagse Nederlandse vormgeving die in elk hoekje van 5 & 33 te bewonderen valt.

Galerie Fons Welters

Adembenemend van begin tot einde

De galerie werd geopend in een oude garage in 1988 en is gelegen in de regio van de romantische Jordaan. Met de unieke entree en een open interieur, geeft Fons Welters elke bezoeker al een memorabele indruk, zelfs nog voordat er een glimp van de kwaliteit van de gepresenteerde kunstwerken werd opgevangen.

De galerie heeft niet echt een vaste nadruk, maar onderscheidt zich wel van de rest door bij elke tentoonstelling een vast beeldhouwwerk centraal te stellen.

Kunstenaars vertegenwoordigd door de galerie

De galerie vertegenwoordigt verschillende kunstenaars, met wie ze reeds in een vroeg en kostbare moment van hun carrière al samengewerkt hebben. Enkele namen zijn: Olga Balema, Tom Claassen, Jan De Cock, Folkert de Jong, Hedwig Houben en Job Koelewijn.